Keltisch zeezout met zijn 84 mineralen en spoorelementen is een brok gezondheid Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Water uit de koude zeestroom van de Atlantische Oceaan wordt via een ingenieus kanalenstelsel geleid naar ondiepe kleimoerassen. De zure klei in deze moerassen neutraliseert tot op zekere hoogte het zeer basische zeewater.
Zeewater heeft van nature een natriumgehalte van 97% tot 99%, maar na de interactie van het Altantische zeewater met de bodem in de Keltische kleimoerassen wordt het natriumgehalte teruggebracht tot net onder de 90%. Dit maakt Keltisch zeezout het meest natriumarme zeezout ter wereld. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen waardoor het een grijze kleur krijgt. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede! De kleimoerassen hebben daarnaast ook een zuiverende werking. Het zeewater wordt via kanalen van het ene moeras naar het andere geleid, waarbij de moerassen fungeren als een soort natuurlijke zuiveringsmethode, doordat microben in de klei onzuiverheden in het zeewater neutraliseren. Het gehele proces duurt zo’n twee weken, waarna het zoute water verzameld wordt in een bassin waar het verdampt door de zon, zodat alleen de zoutkristallen overblijven. De zoutwinner (‘paludier’) schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en niet geraffineerd, dus de mineralenbalans blijft volledig intact. Bovendien tonen tests aan dat het zout 100% vervuilingsvrij is door deze aloude zuiveringsmethode. Keltisch zeezout bevat ruim tachtig mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Sole Zuiver geconcentreerde zeewater wordt ook wel sole genoemd, een term verwijst naar vloeibaar zonlicht. Het is erg makkelijk om zelf sole te maken. Het recept is eenvoudig: vul een glazen pot of fles voor 1/3e met Keltisch zeezout, vul af met 2/3e zuiver water, het liefst gevitaliseerd water. Schudt met het deksel of de dop erop enkele keren krachtig. Het water raakt verzadigd en kan niet meer dan 26 procent zout opnemen, dus er zullen zoutkorrels overblijven op de bodem die niet meer oplossen. Je hebt nu je eigen geconcentreerde sole. Doe een theelepeltje sole in een glas warm gevitaliseerd water en drink dat elke dag ‘s ochtends op een nuchtere maag en eventueel ook ‘s avonds voor het slapen gaan. Je geeft je lichaam dan een evenwicht menu van 84 mineralen en spoorelementen in een vloeibare vorm die het bloed herkent en direct in zich opneemt en transporteert naar de cellen. Voor je cellen zijn dit zogeheten elektrolyten die de elektromagnetische communicatie tussen je cellen verbeteren. De term 'elektrolyt' verwijst naar 'elektrisch licht': de connectie met cellen en licht. Zolang je sole in de koelkast of op een koele en donkere plaats bewaart, is deze oneindig houdbaar. Een gemiddelde, afhankelijk van de oogst, per 100 gram Potassium: 200+/-30mg Magnesium: 800+/-300mg Calcium: 200+/-100mg Zink: 0,30+/-0,20mg Sodium: 13400+/-3000mg Opmerkingen zijn gesloten.
|
Lidewij Diederik blogtDe blogs gaan over balans, transformatie, healing, The Shift & Reset, afstandsbehandlingen, spiritualiteit, energie, gezondheid, lifestyle, wellness, voeding, lipoedeem, aromatherapie & iTOVi en meer ........ . Categorieën
Alles
|
ENERGY HIGH | blog |
ENERGY HIGH helpt je op holistische wijze
energiek & gezond te worden
Copyright © 2012